Nieuwsoverzicht

Zorgvernieuwing in versnelling 21-09-2023

De ouderen- en thuiszorg in Nederland staat voor een enorme uitdaging als gevolg van de vergrijzing en de toenemende zorgvraag. Daarom startten ActiZ, AlzheimerNL, Vilans, WDTM, Zorgverzekeraars en ZorgthuisNL in mei 2022 ‘Zorgvernieuwing in Versnelling’.  

Het doel: juiste zorg op de juiste plek door zo innovatief en digitaal mogelijk te werken in de ouderen- en thuiszorg. In mei 2022 hebben de initiatiefnemers van ‘Zorgvernieuwing in Versnelling’ een Actieplan opgesteld en de oproep gedaan binnen de ouderen en thuiszorg om samen te werken. Dit heeft geleid tot 8 doelen waar nu aan gewerkt wordt. 

Lees meer >>

Challenge voor tech-bedrijven 12-09-2023

Challenge voor tech-bedrijven

Op 12 oktober, van 16:00 tot 17:30 uur, roepen we jou op als onze gids om samen buiten de vertrouwde paden van de gezondheidszorg te treden! We dagen je uit om innovatieve oplossingen te bedenken voor de meest prangende vraagstukken in de zorgsector.

Lees meer >>

Landelijke actiedag ouderenzorg op 5 september 25-07-2023

Bron: Publicatie Skipr
Corine Lutz, 21 juli 2023

Een grote groep Noordelijke ouderenzorginstellingen heeft 5 september uitgeroepen tot Landelijke Actiedag Ouderenzorg. Zij willen dat de Tweede Kamer de financiële kortingen voor de ouderenzorg terugdraait.
Volgens de organisaties moet de Tweede Kamer in actie komen bij de besprekingen over de Rijksbegroting voor volgend jaar. Het aftreden van het kabinet biedt niet direct een oplossing. De kortingen zijn al verwerkt in de plannen voor 2024.
Lees meer >>
Made by ifthen