Nieuwsoverzicht

NEN 23-11-2018

NEN
Persbericht - Informatiebijeenkomst ontwikkeling keurmerk Slimme Zorg Thuis

In 2014 is op initiatief van VitaValley het programma Vitaal Thuis gestart. Vitaal Thuis heeft als doel mensen in staat te stellen thuis de zorg te ontvangen die zij nodig hebben. Digitale innovatie en de inzet van thuiszorgtechnologie zijn hierbij belangrijke pijlers. Belanghebbende partijen uit de zorg, het bedrijfsleven en kennisinstellingen hebben binnen Vitaal Thuis gewerkt aan gezamenlijke specificaties.

Voor verdere tekst download het persbericht hier.

Publicaties van de WDTM in SeniorenWijzer 06-11-2018

Publicaties van de WDTM in SeniorenWijzer

Beste leden en relaties,

WDTM spant zich in om meer publicaties over de oplossingen voor slimme zorg thuis in de verschillende media te laten verschijnen. Bijgaand treft u een paar voorbeelden aan van artikelen die de laatste tijd in de Seniorenwijzer en Plus zijn gepubliceerd.

Groet,

Bestuur WDTM

WDTM Ketenkeurmerk Veilige toegang tot de (zorg)woning

Zorgalarm ook gebruik bij onraad

Persoonlijke alarmsystemen

Personenalarmering verhoogt veiligheidsgevoel gebruikers 29-10-2018

Personenalarmering verhoogt veiligheidsgevoel gebruikers

Film: https://youtu.be/7HMZr8J7Yu0 

Naast inschakeling van hulp van zorgprofessionals en mantelzorgers kan Personenalarmering kan ook helpen om het veiligheidsgevoel van de gebruikers te vergroten. Bijvoorbeeld wanneer er ingebroken wordt, als mensen zich bedreigd voelen  of als er sprake is van een verdachte situatie. De politie Hengelo/Oldenzaal heeft een film gemaakt om te laten zien hoe de samenwerking met Alerta en Carintreggeland dan verloopt.

Lees meer >>
Made by ifthen