Nieuwsoverzicht

Menukaarten voor de inzet van zorgtechnologie bij dementie en ANWzorg 03-10-2019

Menukaarten voor de inzet van zorgtechnologie bij dementie en ANWzorg

Medio september organiseerden ZorgThuisnl en WDTM een succesvolle bijeenkomst over zorgtechnologie. Hierbij zijn de zogenaamde ‘menukaarten’ met daarop een overzicht van de verschillende mogelijkheden voor de inzet van zorgtechnologie bij dementiezorg en ANW-zorg gepresenteerd. De bedoeling van de menukaarten is om medewerkers in de zorg voorbeelden te geven van technologische toepassingen die vandaag al inzetbaar zijn.

Een gezamenlijke werkgroep Innovatie, bestaande uit leden van Zorgthuisnl en WDTM, heeft de menukaarten afgelopen maanden opgesteld. Volgens de voorzitter van de werkgroep Innovatie, Sacha Gramberg, zijn de menukaarten een mooi voorbeeld hoe branche-organisaties elkaar kunnen versterken. Hij stelt “technologische oplossingen vinden hun weg naar de markt; via de consument en via de zorgorganisaties. Dat is steeds minder een innovatie, steeds meer een implementatie”. Aan het einde van de bijeenkomst bood Sacha Gramberg de Menukaarten aan aan de voorzitters van ZorgThuisnl en WDTM, Hans Buijng en Tonko Wedda.

Hans Buijing van Zorgthuisnl is verheugd over de output van de werkgroep. “Het is goed te zien hoe een samenwerking met inhoudelijke zorgaanbieders en kenners van de mogelijkheden van zorg-ict en e-health direct resultaat geeft op anders werken in de zorg”, stelt Buijing. Om af te sluiten met dat “de zorg staat voor een onoverkomelijk probleem als er niet snel een volledige en volwaardige integratie komt van zorg zoals wij die kennen en alle vormen van telecare en ehealth. Alleen zo maak je de zorg toekomstbestendig!”

Minister Hugo de Jonge kon helaas niet aanwezig zijn op deze avond, maar heeft de menukaarten de volgende dag uit handen van Hans Buijing alsnog in ontvangst mogen nemen.

De menukaarten zijn te downloaden via www.zorgthuisnl.nl en via de volgende links.
  Menukaart-ANW-definitief  Menukaart-Dementie-definitief

Nieuwe flyer CCV Zorg aan Huis 03-07-2019

Nieuwe flyer CCV Zorg aan Huis
In de nieuwe flyer van Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) wordt nu ook naar het WDTM Ketenkeurmerk verwezen!

Meer weten? Kijk dan op: 
https://www.politiekeurmerk.nl/portfolio/zorg-aan-huis-flyer/

of op:
https://www.politiekeurmerk.nl/toegang-voor-zorgverleners/

Succesvol mini-seminar over stimuleringsregelingen van ZorgThuisNL en WDTM 22-03-2019

Succesvol mini-seminar over stimuleringsregelingen van ZorgThuisNL en WDTM

Beste leden en relaties,

Tijdens de druk bezochte beurs Zorg &ICT hebben ZorgThuisNL en WDTM een seminar georganiseerd over de Stimuleringsregelingen EHealth Thuis (SET) en Wonen en Zorg. Het eveneens goed bezochte seminar was mede dankzij de betrokkenheid van de deelnemers interactief en zeer informatief. Na de presentaties sloot Hans Buijng, bestuurder van ZorgThuisNL het seminar af met een reflectie op de verschillende bijdragen. Bijgesloten treft u de presentaties van de verschillende sprekers.

Presentatie B:
Uitwisseling van gegevens tussen cliënt en professional via de Persoonlijke Gezondheidsomgeving door Margo Brands, senior beleidsadvisuer digitale zorg Patiëntenfederatie 

Presentatie C:
Stimuleren van EHealth thuis door Inge Valstar, programmamanager SET, ZonMw, Jerry Kanhai, projectcoördinator SET, RVO.nl en Jane de Jong, project adviseur SET, RVO. nl

Presentatie D:
Vernieuwende woon-zorg arrangementen door Frank van der Voort, adviseur Stimuleringsregeling Wonen en Zorg, RVO.nl

Presentatie E:  
Praktische toelichting op het aanvragen van subsidieregelingen door Margo Groenevelden Erik van der Zeijden, consultants subsidieadviesbureau Hezelburcht.

We hopen dat de deelnemers aan het mini-seminar maar ook degenen die niet in staat waren om
er bij te zijn de nodige inspiratie halen uit de bijgevoegde presentaties!

Met groet,

Namens het bestuur

Tonko Wedda

Made by ifthen