Op donderdag 25 januari 2024 organiseert WDTM het congres 'Telemonitoring in een internationaal perspectief'. Sprekers uit België, Duitsland, Frankrijk en Nederland zullen ingaan op de ontwikkelingen in de wereld van personenalarmering en zorgcentrales/medische service centra en op de vraag hoe het landschap van telemonitoring zich aan het vormgeven is en welke plaats telemonitoring in het zorgsysteem krijgt (integraal of juist niet?). Natuurlijk zullen de sprekers ingaan op de (toekomstige) rol van zorgcentrales in het kader van telemonitoring.
Na de pauze organiseren we drie JAMsessies waarin vanuit drie verschillende perspectieven wordt gediscussieerd over de kennis en de inzichten die de sprekers met ons hebben gedeeld. Een JAMsessie duurt 15 minuten en wordt gemodereerd door een gespreksleider die een sturende rol heeft. De gespreksleider zorgt voor de dynamiek tijdens de JAM. Vanzelfsprekend zullen we 25 januari een nadere toelichting geven op de JAMsessies.
We zijn te gast bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen in Herentals. Het congres start om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. We sluiten af met een nieuwjaarsborrel.
Zorg op afstand, altijd dichtbij
Altide: dat is de nieuwe naam van de fusieorganisatie NAAST-ZCN. Sinds augustus 2022 hebben NAAST en Zorgcentrale Noord (ZCN) hun krachten gebundeld in één organisatie. Altide is het meest toonaangevende medisch servicecentrum van Nederland.
De 250 zorgprofessionals van Altide staan vanuit de locaties in Beilen (Drenthe), Varsseveld (Gelderland) en Veldhoven (Noord-Brabant) met zorg op afstand klaar voor honderdduizenden cliënten en patiënten van ruim 200 zorgorganisaties, zoals thuiszorg, verpleeghuizen, ziekenhuizen, huisartsen, gehandicaptenzorg, GGZ, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg. Met meer dan 30 jaar ervaring is Altide het blijvende bewijs dat zorg op afstand leidend is in de zorgtransformatie in heel Nederland. Want zorg op afstand is dé oplossing om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden.
Bron: Skipr Redactie 18 september 2023
Zorgaanbieders en woningcorporaties kunnen vanaf nu ene beroep doen op de subsidieregeling van 312 miljoen euro om nieuwbouwwoningen en bestaande woningen geschikt te maken voor het verlenen van zorg.