Nieuwsoverzicht

Altide nieuwe naam in zorg op afstand 23-11-2023

Altide nieuwe naam in zorg op afstand

Zorg op afstand, altijd dichtbij

Altide: dat is de nieuwe naam van de fusieorganisatie NAAST-ZCN. Sinds augustus 2022 hebben NAAST en Zorgcentrale Noord (ZCN) hun krachten gebundeld in één organisatie. Altide is het meest toonaangevende medisch servicecentrum van Nederland.

De 250 zorgprofessionals van Altide staan vanuit de locaties in Beilen (Drenthe), Varsseveld (Gelderland) en Veldhoven (Noord-Brabant) met zorg op afstand klaar voor honderdduizenden cliënten en patiënten van ruim 200 zorgorganisaties, zoals thuiszorg, verpleeghuizen, ziekenhuizen, huisartsen, gehandicaptenzorg, GGZ, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg. Met meer dan 30 jaar ervaring is Altide het blijvende bewijs dat zorg op afstand leidend is in de zorgtransformatie in heel Nederland. Want zorg op afstand is dé oplossing om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden.

Lees meer >>

Subsidie 312 miljoen beschikbaar voor zorgwoningen 21-09-2023

Bron: Skipr Redactie 18 september 2023

Zorgaanbieders en woningcorporaties kunnen vanaf nu ene beroep doen op de subsidieregeling van 312 miljoen euro om nieuwbouwwoningen en bestaande woningen geschikt te maken voor het verlenen van zorg.

Lees meer >>

Zorgvernieuwing in versnelling 21-09-2023

De ouderen- en thuiszorg in Nederland staat voor een enorme uitdaging als gevolg van de vergrijzing en de toenemende zorgvraag. Daarom startten ActiZ, AlzheimerNL, Vilans, WDTM, Zorgverzekeraars en ZorgthuisNL in mei 2022 ‘Zorgvernieuwing in Versnelling’.  

Het doel: juiste zorg op de juiste plek door zo innovatief en digitaal mogelijk te werken in de ouderen- en thuiszorg. In mei 2022 hebben de initiatiefnemers van ‘Zorgvernieuwing in Versnelling’ een Actieplan opgesteld en de oproep gedaan binnen de ouderen en thuiszorg om samen te werken. Dit heeft geleid tot 8 doelen waar nu aan gewerkt wordt. 

Lees meer >>
Made by ifthen