Nieuwsoverzicht

Duizenden cliënten vvt-instellingen dreigen tussen wal en schip te vallen 17-01-2024

Bron: Skipr 5 januari 2024

Tienduizenden ouderen die in de toekomst via geclusterde woningen thuis verpleegzorg ontvangen dreigen duizenden euro’s extra te moeten ophoesten voor het betalen van medische hulpmiddelen. Omdat die cliënten thuis wonen, zouden bijvoorbeeld tilliften of geavanceerde douchestoelen vergoed moeten worden door de gemeente met een beroep op de Wmo. Maar gemeenten weigeren die aanvragen steeds vaker en onlangs heeft een rechter een gemeente hier opnieuw gelijk ingegeven.

Zie het complete artikel >>

 

smartQare tekent strategisch partnership met Philips 15-01-2024

smartQare tekent strategisch partnership met Philips

In aanwezigheid van ZKH Prins Constantijn van Oranje, Special Envoy to Techleap.nl, tekenden Sachin Chaudhari (Vice President Philips) en Walter van Kuijen (CEO smartQare) een overeenkomst om de samenwerking en transaction, in afwachting van goedkeuringen, in het huidige kwartaal af te ronden.

smartQare zal de portfolio's van viQtor en Healthdot RPM (remote patient monitoring) samenvoegen tot één digitale oplossing en platform, waarmee een toenemend aantal klinische use cases kan worden bediend.

lees meer ...

Altide benoemt nieuwe bestuurder 10-01-2024

Altide benoemt nieuwe bestuurder
Anne Cloostermans is benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder van medisch servicecentrum Altide. Zij vormt samen met de huidige directeur-bestuurder Erik Wijnhof de raad van bestuur.
 
De afgelopen jaren werkte Anne Cloostermans bij Rivas Zorggroep als strategisch adviseur. Haar gehele loopbaan richtte zij zich al op innovatie in de zorg.
 
Lees het hele bericht op Skipr
Made by ifthen