Nieuwsoverzicht

Gezocht: startups met innovatieve oplossingen voor de ouderen-en gehandicaptenzorg 11-04-2024

Gezocht: startups met innovatieve oplossingen voor de ouderen-en gehandicaptenzorg

Pitch jouw idee voor en maak kans op de ActiZ-VGN-WDTM Innovatieprijs!

ActiZ, VGN en vereniging voor zorgtechnologie WDTM willen startups stimuleren die de zorgvernieuwing in de langdurige zorg kunnen versnellen. Daarom organiseren zij ook dit jaar een pitch-competitie voor veelbelovende startups. De beweging Anders Werken in de Zorg ondersteunt dit initiatief. De finale vindt plaats op donderdag 11 april op het hoofdpodium van de Zorg & ICT Beurs. De winnaar ontvangt de ActiZ-VGN-WDTM Innovatieprijs en kan drie maanden gebruik maken van de ervaring en het netwerk van een professioneel begeleidingsteam.

Lees meer >>

SKG-IKOB actualiseert norm voor Slimme Toegangsoplossingen 22-01-2024

SKG-IKOB actualiseert norm voor Slimme Toegangsoplossingen

SKG-IKOB heeft de Aanvullende Eisen – de AE 3104 - voor producten uit de categorieën Elektromechanische en Elektrische producten geactualiseerd. Hiermee zijn er naast de fysieke eisen waar slimme sleutelkastjes en slimme sloten al aan moeten voldoen,  geactualiseerde eisen beschikbaar die de veiligheid en betrouwbaarheid vaststellen van het ‘slimme deel’ van deze toegangsoplossingen.

Lees meer >>

Slimme Zorg Estafette: Aan de slag met het lespakket over (technologische) hulpmiddelen 22-01-2024

Slimme Zorg Estafette: Aan de slag met het lespakket over (technologische) hulpmiddelen
O N L I N E
 
Woensdag 31 januari 2024 van 16.00 uur tot 16.45 uur

In een tijd waarin de vergrijzing toeneemt en het aantal zorgprofessionals afneemt, is het belangrijk dat docenten hun studenten voorbereiden op de zorg van morgen. Technologie speelt hierbij een cruciale rol, in het ondersteunen van zorg en het bevorderen van zelfredzaamheid. 
Daarom presenteren wij met trots het lespakket 'Aan de slag met (technologische) hulpmiddelen', ontwikkeld in samenwerking 
tussen Vilans en het Deltion College.
 
Made by ifthen