Overname Enovation door Legrand Care 23-04-2024

Rotterdam, 23 april 2024

Vanochtend heeft Legrand Care de geplande overname van Enovation aangekondigd. Legrand Care is een toonaangevend bedrijf dat innovatieve gekoppelde oplossingen ontwikkelt voor de gezondheids- en sociale zorg. De afgelopen jaren heeft Enovation met haar platform voor digitale zorg en samenwerking succesvol een leidende positie in de gezondheidszorg bereikt en is hiermee een van de weinige softwareleveranciers die een breed spectrum van het zorgecosysteem bestrijkt in Noordwest-Europa.

In 2018 heeft Main Capital Partners een strategische investering gedaan in Enovation en is zij de samenwerking aangegaan met het managementteam van Enovation. Gedurende deze samenwerking heeft Enovation haar profiel aanzienlijk getransformeerd: van een leverancier van veilige communicatie en informatie-uitwisseling op de Nederlandse gezondheidszorgmarkt, naar een toonaangevende Europese aanbieder van een ‘connected care’ platform dat zich richt op digitale zorg en samenwerking gedurende de gehele patiëntreis.

Enovation is goed gepositioneerd om de komende jaren verder te profiteren van deze prestaties en zo verder bij te dragen aan de digitalisering van de gezondheidszorg in heel Europa. Door zich bij Legrand Care aan te sluiten is Enovation in staat de gezamenlijke expertise en kennis te benutten en haar missie voort te zetten. Deze missie is om bij te dragen aan een duurzaam zorgsysteem, waardoor goede zorg voor iedereen, overal en altijd toegankelijk blijft.

Jeroen van Rijswijk, CEO van Enovation, over de combinatie met Legrand Care: “De afgelopen zes jaar heeft Enovation haar internationale profiel en marktpositie substantieel kunnen verbeteren. Dit nieuwe hoofdstuk markeert een prachtige volgende stap voor Enovation. We kijken er naar uit om aan te sluiten bij Legrand Care en daardoor onze klanten nog beter te kunnen bedienen, omdat we nu toegang krijgen tot veel nieuwe expertise en een grotere internationale uitvoeringskracht.”

Chris Dodd, CEO van Legrand Care, voegt hieraan toe: “Wij zijn van mening dat een combinatie van Legrand Care met Enovation een belangrijke mijlpaal is en voor beide partijen voordelig. De bredere activiteiten van Enovation zullen Legrand Care nieuwe groeimogelijkheden voor de lange termijn bieden.”

De overname van Enovation door Legrand Care is een voorgestelde transactie en is onderworpen aan standaard opschortende voorwaarden. De overname zal naar verwachting binnenkort worden afgerond. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Over Enovation

Al meer dan 40 jaar brengt Enovation technologie en gezondheidszorg samen. Door digitale zorg en samenwerking tussen mensen te faciliteren, maken wij de zorg van vandaag en de toekomst mogelijk. Zo dragen wij bij aan het duurzame zorgsysteem van de toekomst, waarin de menselijke ervaring centraal blijft staan. Dankzij ons platform kunnen zorgverleners zich richten op wat het belangrijkste is: tijd en aandacht voor mensen. Onze software ondersteunt digitale zorg en samenwerking gedurende de hele patiëntreis. Van vroege detectie tot monitoring op afstand en alles daartussenin: ons platform faciliteert geïntegreerde zorg – bij elke stap. Zie website Enovationgroup

Over Legrand Care

Legrand Care is een merk dat gespecialiseerd is in de innovatieve ontwikkeling van gekoppelde oplossingen voor de gezondheids- en sociale zorg. Legrand Care is ontstaan uit de integratie van de merken die deel uitmaken van de business unit Assisted Living and Healthcare (AL&HC) van Legrand: Intervox, Neat, Tynetec, Jontek en Aid Call. Met ruim 40 jaar kennis en ervaring worden de merken samengebracht met gedeelde waarden onder een gemeenschappelijke strategische visie.

Overname Enovation door Legrand Care
Made by ifthen