Nederlands bedrijf Genus Care wint World JAIN Challenge 2022 07-04-2022

JAIN-Challenge 2022
Den Haag/Amstelveen, 6 april 2022
 
Het Joint Artificial Intelligence Network (JAIN) heeft Genus Care uitgeroepen tot winnaar van de World JAIN Challenge.
Dit is een wereldwijde publieke wedstrijd voor tech-producten die zijn ontwikkeld om de kwaliteit van leven en de zelfredzaamheid van mensen met geheugenproblemen of dementie te ondersteunen.
Genus Care heeft als missie om mantelzorgers en professionele zorgverleners te ondersteunen bij het verlenen van optimale zorg aan hun cliënten en naasten.
De missie van JAIN is om in de nabije toekomst alles te automatiseren wat geautomatiseerd kan worden om mensen met dementie te ondersteunen bij het behouden van autonomie, zelfredzaamheid en kwaliteit van leven.
Hierbij ondersteunt JAIN wetenschappelijke onderzoeksinstituten en ontwikkelaars volledig bij het aanbieden van betaalbare producten voor mensen met dementie aan de wereldbevolking van 50 miljoen mensen die tegenwoordig met dementie leven.
In nauwe samenwerking met INTERDEM, Alzheimer Nederland en Alzheimer Europe organiseerde JAIN in maart van dit jaar de World JAIN Challenge (WJC).
Het evenement wordt georganiseerd voor mensen met geheugenproblemen of dementie, mantelzorgers, zorgprofessionals en anderen die geïnteresseerd zijn in deze onderwerpen.
Aan de hand van een vooraf samengestelde checklist is samen met Mensen met Dementie en hun verzorgers zorgvuldig bepaald door een onafhankelijke jury wat het beste technische prototype of meest volwaardige product ter wereld is. Genus werd uitgeroepen tot winnaar als de oplossing die het meest geschikt is voor mensen met dementie.
 
Genus Home Care System
Het Genus Home Care System bestaat uit een slimme fotolijst die sensor technologie combineert met een touchscreen, ingebouwd in een moderne design behuizing die in elk huis past en de Genus Care app.
Genus verbindt generaties door het actief delen van foto's en de mogelijkheid om eenvoudig videogesprekken te voeren.
Ondertussen geven de sensoren inzicht in het dagritme en de leefomgeving, wat zowel de oudere gebruiker met dementie als de mantelzorger gemoedsrust geeft.
Ook bevat Genus een contactknop die het voor gebruikers mogelijk maakt om zelf contact te zoeken met hun naasten.
In de nabije toekomst zullen aanvullende functies, zoals medicijngebruik-herinneringen en sociale groepsoproepen, het gebruik van Genus als dé oplossing voor sociale zorg thuis verder verbeteren.
 
Van droom naar realisatie
"De erkenning van de JAIN-jury is een enorme bekroning voor alle ontwikkelaars, gebruikers en partners van Genus Care", zegt Jill Mulder, CEO van Genus Care. “Ons doel is altijd geweest om iets te creëren dat mensen gemakkelijk op afstand met elkaar verbindt en gemoedsrust creëert wanneer je even niet in de buurt bent. We willen zoveel mogelijk mensen verbinden via Genus. Het winnen van deze Challenge heeft ons de mogelijkheid gegeven om de wereld te laten zien dat Genus het verschil kan maken.”
Marie-Christine Vierhout, directeur van Genus Care Nederland vervolgt: “Als distributeur in Nederland zijn wij nauw betrokken bij de voortdurende ontwikkeling van Genus Care. Het is dan ook een hele eer om deze prijs te mogen ontvangen.”
Ze vervolgt: “We hebben al zoveel mensen gezien die Genus hebben omarmd en het verschil erkennen dat Genus kan maken voor mensen met dementie en hun families. We hopen dat we met deze prijs nog meer mensen kunnen bereiken en helpen.”
Genus Care is in Nederland verkrijgbaar via distributeur Tico Care BV (www.genuscare.nl ).
 
Over Genus Care Nederland
Genus Care Nederland vormt de schakel tussen producenten en zorgverleners. Wij leveren ondersteuning aan zorgverleners bij de implementatie van Genus. De implementatie kan indien gewenst volledig worden uitbesteed.
Wij bieden:
•    Implementatie support
•    Trainingen en Webinars voor kennisverspreiding en het creëren van draagvlak
•    Ontwerp digitaal zorgproces
•    Ontwerpen van logistieke opzet, beheer en training organisatie
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen Marie-Christine Vierhout, tel 0651002702 of mc@ticocare.nl
Nederlands bedrijf Genus Care wint World JAIN Challenge 2022 Nederlands bedrijf Genus Care wint World JAIN Challenge 2022
Made by ifthen