Attendi wint ActiZ-WTDM Innovatieprijs 2023: spraakgestuurd rapporteren 19-06-2023

Attendi werd door de jury verkozen als winnaar en liet daarmee de andere finalisten achter zich. De verscheidenheid tussen de oplossingen van de vier finalisten was dit jaar groot.

De Floortje-app ontzorgt zorgmedewerkers bij de inzet van zorgtechnologie en wil de beste zoekmachine voor zorgtechnologie worden. GenusCare is de ultieme oplossing voor zorg op afstand en digitalisering van de zorg. En de Micro-Cosmos bedkap zorgt ervoor dat patiënten en cliënten van een rustige slaapomgeving genieten, wat bijdraagt aan een sneller herstel. De bedkap minimaliseert externe prikkels, waardoor een diepere en ontspannen slaap mogelijk is. Bovendien verlicht de bedkap de werkdruk van verpleegkundigen door oproepen en verstoringen in de nacht te verminderen, waardoor zij zich kunnen concentreren op andere belangrijke taken, terwijl de patiënten comfortabel en ongestoord kunnen rusten. Micro-Cosmos kreeg een eervolle vermelding van de jury als enige niet-digitale inzending. Het is belangrijk dat we ons niet blindstaren op digitale oplossingen voor een probleem dat met behulp van een niet-digitale oplossing mogelijk net zo en goedkoper kan worden opgelost.
 
Winnaar Attendi is een pionier in spraakoplossingen voor de zorg. Met spraakherkenning is alle documentatie vast te leggen, zodat er geen kostbare zorgcapaciteit verloren gaat aan administratieve taken. In zijn pitch vertelt mede-oprichter Diederik de Rave dat het aantal gebruikers in een jaar van zeshonderd is toegenomen tot 21.000, onder andere bij Buurtzorg. “Spraakgestuurde rapportage maakt dat zorgmedewerkers hun schaarse tijd kunnen besteden aan wat er echt toe doet.”

Alexander van Cappellen, CIO bij Zorgboog, sprak namens de jury waarderende woorden uit voor de bevlogenheid van de startende ondernemers, de kwaliteit van de pitches en de belofte van de oplossingen voor de zorg. Alexander werd bijgestaan door een deskundige jury bestaande uit Marieke de Jong, bestuurder bij Eilandzorg en Anders Werken in de Zorg, Jef Mol, Raad van Bestuur Santé Partners, Vinood Mangroelal, CEO KPN Health, Gertjan van Rossum, bestuurder van IFOZ en Martijn Rademakers, CEO van TONOS Care en winnaar van de ActiZ-WDTM Innovatieprijs 2022.

Voordat de pitchcompetitie van start ging van vond een zeer leerzaam panelgesprek plaats over de inzet van telezorg in de ouderenzorg. Dit gesprek werd geleid door Jef Mol van Santé partners met als deelnemers Femke de Jong, bestuurder van Archipel Thuis, Vera Goldewijk, innovatiemanager bij Sensire en Joost Adams, nationaal programmamanager van Anders Werken in de Zorg. Ter afsluiting gingen professor Harry van Goor van RadboudUMC en Mirthe van de Beld van medisch service centrum Naast ZCN in op het belang van een gedegen samenwerking tussen de verschillende sectoren in de zorg en de rol van medische service centra hierin.
Attendi wint ActiZ-WTDM Innovatieprijs 2023: spraakgestuurd rapporteren
Made by ifthen